Stranden Rimini

Emilia-Romagna, de kuststreek waarin Rimini gelegen is, kenmerkt zich door kilometerslange, brede stranden met fijn, goudkleurig zand. De faciliteiten zijn overal uitstekend de bodem loopt overal maar langzaam af, waardoor er ook veel families met kleine kinderen op af komen. Toch zijn veel badplaatsen er uitgegroeid tot ware hotspots voor jongeren die op zoek zijn naar zon, zee en leuke adresjes voor een avondje stappen. Het resultaat is veel familiehotels, maar ook veel appartementen, een gezellige, bruisende sfeer en een prima prijs-kwaliteit verhouding.

Stranden Rimini

De stranden Rimini hebben allemaal mooie namen; Riva Bella, Viserbella (Rimini Nord), Rimini Lido, San Giuliano a Mare, Rivazzura en Torre Pedrera en zijn voorzien van alle faciliteiten die je nodig hebt voor een vakantie aan zee. Overal zijn de stranden voorzien van talloze ligstoelen en parasols, voorzieningen voor diverse soorten watersport, badmeesters (de bagnini) en strandpaviljoens en aan de boulevard vind je diverse hotels en bars. 
Omdat het toerisme een grote bron van inkomsten is en omdat de Italianen gewoon een trots volk zijn, doen ze er alles aan om elk jaar weer de blauwe vlag, ofwel de Bandiera Blu, te mogen wapperen. Het is het internationale teken voor een schoon strand en schoon water. Volgens ons heeft Rimini dat zeker verdiend!