Bezienswaardigheden Rimini

bezienswaardigheden_rimini.jpg

Rimini heeft veel meer te bieden dan alleen strand en uitgaan. De badplaats kent een lange geschiedenis en veel mooie oude gebouwen en overblijfselen uit de Romeinse tijd zijn goed bewaard gebleven, zoals de Ponte de Tiberio (de bogenbrug) en de Poort van Augustus, bij de ingang van de stad. Neem ook eens een kijkje op het Piazza Cavour, het plein in het hartje van de stad. Aan het fraaie, gezellige plein liggen een aantal belangrijke historische monumenten, zoals het Arengo Paleis, het Podesta Paleis, het stadhuis Garampi en aan het eind van de piazza het Galli Theater. Op het plein kan je ook het stadsmuseum bezoeken, waar je over de geschiedenis van de stad te weten kan komen.

Ook het Domus del Chirurgo, het Chirurgenhuis, gevestigd aan het Ferrari Plein is een bezoek zeker waard. Het is een soort eeuwenoude operatiekamer en je kunt er talloze archeologische (medische) voorwerpen bekijken. Aan het Malatestaplein ligt het Sismondo kasteel, dat lange periode in het bezit was van de Malatesta familie die over Rimini en omgeving heersten, tegenwoordig is het geopend voor bezoek.




Bezienswaardigheden Rimini; omgeving

De omgeving van Rimini, landinwaarts, is heuvelachtig tot bergachtig en is fantastisch om te verkennen. Het levert je prachtige vergezichten op en je kunt ook een aantal kastelen gaan bezichtigen of aan een excursie naar het ministaatje San Marino deelnemen.