Waar ligt rimini

Rimini is een zeer populaire badplaats aan de Adriatische Zee, aan de Italiaanse oostkust. Het is de hoofdplaats van de gelijknamige provincie Rimini en ligt niet ver van San Marino en is de belangrijkste plaats van de Riviera Romagnola.

Waar ligt Rimini; de provincie

De streek kent een zeer gevarieerd landschap met rivieren (Uso, Marecchia en Conca) en schilderachtige dorpjes; vanaf de kust wordt het landschap heuvelachtig om over te gaan in de Apennijnse bergen. . De wegen zijn goed begaanbaar en de omgeving leent zich voor lange wandelingen. Zoals gezegd ligt de stad Rimini niet ver van San Marino waar je een leuke dagexcursie naartoe kunt maken. Hetzelfde geldt overigens, zij het iets verder weg, voor Venetië!
De stad 

Rimini heeft zeer uitgestrekte stranden en door de ligging aan de Adriatische zee ben je verzekerd van vele zonuren! De zanderige ondergrond loopt langzaam af, waardoor de stranden ideaal zijn voor gezinnen met kinderen. Toch heeft Rimini vooral de reputatie als bestemming voor een jongerenvakantie en in en om Rimini zijn er dan ook vele bars, discotheken en andere uitgaansgelegenheden te vinden.

In en om Rimini tref je overblijfselen uit de Romeinse tijd, zoals de Boog van Augustus