Weer rimini

weer_rimini.jpg

Weer Rimini; heerlijk Mediterraans!

Rimini kent een  typisch mediterraans klimaat met heerlijke warme, droge zomers en zachte winters. Tijdens de zomermaanden kun je rekenen op heel veel zon en een gemiddelde maximum temperatuur van zo’n 28°C  aan de kust; ideaal voor een onvergetelijke strandvakantie. Tijdens de wintermaanden daalt het kwik meestal niet verder dan 10°C, met enkele uitschieters tot onder het vriespunt. 

Weer Rimini; wat is de beste reistijd?

Wat de beste reistijd is voor Rimini hangt een beetje af van je wensen. Ga je puur om het strand en de zee, dan is het heerlijk als de zon volop schijnt en het lekker warm is. Dan zijn de zomermaanden juli en  augustus ideaal.
Wil je waterpret combineren met excursies en het bezoeken van bezienswaardigheden of het maken van heerlijke lange wandelingen, dan is het prettiger als het wat minder heet is. Kies dan voor de maanden april, mei, juni, september of oktober. In mei en juni heb je daarbij de minste kans op neerslag. De meeste kans op regen heb je van oktober tot eind december; dan valt er gemiddeld 100 mm per maand. Het droogst is het tijdens de maanden juli en augustus; dan valt er gemiddeld maximaal 30 mm.