Busreis rimini

busreis_rimini.jpg

Een busreis naar Rimini is een goed alternatief voor het vliegtuig. De reistijd is ongeveer 18 uur, wel wat langer dan een vliegreis dus. maar je hebt daarentegen geen last van lange rijen bij de incheckprocedure. Bovendien zijn er meerdere opstapplaatsen in Nederland, dus kan je de een opstapplaats uitzoeken waarvoor je niet zo ver hoeft te reizen.

De ANVR-organisatoren van busreizen hebben een standaard vastgelegd voor wat betreft de kwaliteitsnormen van de bussen. Dit maakt het voor jou duidelijk over welke mate van comfort je zal beschikken in de bus. En dat is best belangrijk als je bijna een hele dag in de bus moet zitten. De indeling is als volgt: Tourist Class, Comfort Class en Royal Class. De betere reisorganisaties zullen gekozen hebben voor bussen met Royal Class stoelen, dit houdt in dat je stoel een minstens 94 cm vrije ruimte heeft en dat je de rugleuning tot in een stand van 45 graden naar achteren kan kantelen. De bussen beschikken uiteraard over voetsteunen, airconditioning en toilet. Daarnaast zijn er vaak ook nog extra faciliteiten zoals een koffiezetapparaat, koelkast en koffie, thee en andere versnaperingen om je reis zo comfortabel mogelijk te maken. Je mag 1 koffer, tas of rugzak van 20 kg meenemen.

Een groot deel van de busreis Rimini zal ‘s-nachts plaatsvinden; je kan dan lekker je stoel naar achteren zetten en gaan slapen. Zo gaat de reis snel voorbij.

Wat kost een busreis Rimini

De prijzen voor een busreis Rimini lopen heel erg uiteen en  hangen voor een groot deel af van wat er allemaal bij inbegrepen is. Meestal gaat het om een georganiseerde reis inclusief verblijf. Wil je alleen een busreis Rimini boeken, dan betaal je ongeveer 150 euro. Vergelijk verschillende reisorganisaties op internet, zoals bijvoorbeeld Beachmasters of Gofun voor jongerenreizen, of Sunweb voor heerlijke zonvakanties.